Het geheim van de aantrekkelijke generalist

 in Persoonlijk profiel, Professioneel profiel, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

“Waar je mij voor kunt bellen? Ik kan je honderd verschillende antwoorden geven. Echt waar.” Anton (52) is een ervaren bedrijfsconsultant. Een geboren generalist. Hij heeft talloze talenten, maar geen raamwerk. Geen niche. Geen specialisme – dat zegt hij. Mooie verhalen en goede ideeën genoeg. Een berg aan kennis en ervaring: maar liefst dertig jaar om uit te putten.

Anton geeft zijn klanten wat ze nodig hebben, maar iets over zichzelf vertellen vindt hij lastig. Zijn waarde is impliciet en daardoor niet zichtbaar, laat staan herkenbaar.

Wat Anton onbenoemd laat, gaat deels over zaken die voor hem volkomen vanzelfsprekend zijn: zijn inzicht in z’n klanten, zijn invalshoek, de resultaten. Dat dit voor anderen minder voor de hand ligt, daar staat hij niet bij stil. Ook zaken die moeite kosten om onder woorden te brengen – omdat hij ze intuïtief weet – laat hij onbelicht. Denk aan zijn visie en ervaringskennis.

Dit zijn gemiste kansen. Anton heeft namelijk wél een niche, sterker nog: hij werkt er al jaren midden in. Een specialisme heeft hij ook, hij is immers een expert in zijn vakgebied. Zijn niche en zijn specialisme liggen alleen verborgen in een gebrek aan woorden om over zichzelf te vertellen.

Een helder profiel heeft woorden nodig om zichtbaar te zijn. Pas dan kunnen mensen je boodschap onthouden, herhalen en doorvertellen. Ineens staat daar dan die ervaren consultant met een berg ervaring én een duidelijk gezicht. Kortom: een heel aantrekkelijke man.

Anton is een heel aantrekkelijke man – hij mag het de wereld alleen nog laten zien.

______

Doe jij al vele jaren goed werk, maar ben je onvoldoende zichtbaar? Lukt het niet om helder te verwoorden waar je voor staat? Word je nog steeds niet gezien als expert? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.