Ook zo veelzijdig in je werk?

 in Ondernemerschap, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

“Ik ben een veelzijdig mens, altijd al geweest,” vertelt Karin (47). “Van die kwaliteit heb ik mijn werk gemaakt. Als adviseur zie ik veel verschillende organisaties vanbinnen, vaak op een lastig moment in hun bestaan. Dan is het belangrijk dat ik van vele markten thuis ben. Ik hou van afwisseling, maar soms voel ik me versnipperd, een speelbal van de vragen die op mijn pad komen.”

Karin is breed inzetbaar. Ze past haar verhaal aan op wat nodig is, op wat ze denkt dat degene tegenover haar wil horen. Ze leeft zich in. Maar onderweg – tegemoetkomend aan de ander – verliest ze haar eigen kleur.

Natuurlijk is er niks mis mee je klant tegemoet te komen. Uiteraard stem je af op je luisteraar. Alle werk met aandacht is maatwerk. Maar dit zijn geen redenen om je verhaal voortdurend aan te passen aan de wisselende situaties waarin je je bevindt.

Er is een vaste kern in wie jij bent en wat je doet, en wat het verband daartussen is – ook voor veelzijdige mensen als Karin. Die kern onderscheidt haar van een ander. Maar Karin wil niet kiezen. Ze vindt zoveel leuk. Of ze is bang om te kiezen. Ze wil niets bij voorbaat uitsluiten.

Maar ze hóeft niet te kiezen! Focus aanbrengen is niet hetzelfde als kiezen. Je invalshoek bepalen is niet per se kiezen. Zoek de gemene deler in wat je doet. Stijg zo ver op totdat je ’m ziet. Of daal zo diep af totdat je ’m ziet. Licht ’m eruit. Beken kleur en ga staan voor je zaak.

Eén profiel is meer dan genoeg om een rijk werkend leven op te bouwen. Een helder beeld neerzetten – dat is wat je te doen staat. Je hoeft niets te veranderen, maar je kunt de wereld opnieuw ordenen. Jouw ordening. Afgestemd op de wereld waarin je je begeeft. Met elkaar in balans.

Dan ineens word je gezien. De leukste klanten kloppen bij je aan. Je doet wat je altijd al deed, maar anders. Zelfbewust. Gefocust. In verbinding.
_______

Wil jij af van dat versnipperde gevoel? Die willekeur? Maar weet je niet hoe? Wil je niet kiezen? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.