Hoe overtuigend kun je zijn in 8 regels? (Eervolle vermelding 2012)

 in Ondernemerschap, Overtuigende profielteksten, ZZP & Zichtbaarheid

Erik Jan Bolsius – jurist in communicatie – krijgt een eervolle vermelding in het kader van de Glashelder Award 2012. Zijn verpletterende korte bio is het verspreiden waard. Hieronder vind je de tekst van zijn korte bio én het juryrapport.

In 2012 hebben 25 trainers, coaches en adviseurs deelgenomen aan het intensieve persoonlijke coachingstraject Groot Glashelder VerhaalDat heeft tal van krachtige, overtuigende teksten opgeleverd, waarmee deze professionals zich nu sterk en zelfbewust profileren in de markt. Uit deze verhalen heb ik een selectie gemaakt, met een winnaar en 3 eervolle vermeldingen.

De komende twee weken volgen nog twee sprekende voorbeelden van krachtige teksten: een schitterend bedrijfsmotto en een inspirerend ondernemersstatement. Laat je erdoor op ideeën brengen! Veel plezier!

GLASHELDER AWARD 2012 

EERVOLLE VERMELDING: Erik Jan Bolsius
met zijn superaantrekkelijke korte bio

Erik Jan Bolsius (43)
Jurist in communicatie

Erik Jan Bolsius helpt juridische dienstverleners die moeite hebben zichzelf te verkopen om zich te onderscheiden van de toenemende concurrentie in een snel veranderende markt. Hij laat zien hoe een persoonlijke en begrijpelijke manier van communiceren voor hen kan werken. In een vak dat vraagt om steeds meer transparantie en waarin de vent belangrijker is dan de tent, leidt dit tot meer klanten en meer omzet.

DE KORTE BIO
Waar Erik Jan Bolsius binnenkomt, ontstaat beweging. Erik Jan is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als jurist dacht hij al buiten de kaders, als communicatie-expert werd dat zijn vak. Hij studeerde af op de stelling dat extreem-rechts met recht verboden kon worden en werd daarmee onderwerp van een media-hype. Hij ging tijdschriften maken, kreeg 25.000 mensen aan het hardlopen met Start to Run van Nike en werd hoofdredacteur van een van de grootste personeelsbladen van Nederland, dat van de Rabobank. Met die ervaring kan hij zich met recht jurist in communicatie noemen: een gedreven adviseur die juristen helpt zich beter te verkopen.

Waarom een eervolle vermelding voor deze korte bio?

De korte bio (zie hierboven) van Erik Jan Bolsius:

  • heeft een uitgebalanceerde eenheid van toon, stijl en inhoud;
  • verbindt op natuurlijke wijze de beide aspecten van zijn vakgebied;
  • verweeft terloops aansprekende wapenfeiten;
  • vindt een sympathieke mix van ‘zelfbenoeming’ en concrete illustratie;
  • zet hem superovertuigend en onweerstaanbaar in de markt.

Van harte, Erik Jan, met je onweerstaanbare korte bio!Voor wie ’t nog niet weet: de WINNAAR van de Glashelder Award 2012 is: Karianne Schippers van Firma Klaar voor de Start

Wil jij ook sterke teksten om jezelf te profileren? In het coachingsprogramma Groot Glashelder Verhaal schrijf je in 3 maanden tijd teksten waar je een leven lang op kunt teren.
Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.