Mijn nieuwe boek is er!

 in Ondernemerschap, Persoonlijk profiel, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

Vandaag verschijnt mijn nieuwe boek. Het gaat over professionele identiteit: de kroon op je persoonlijke en professionele ontwikkeling. In dit boek vind je ervaringsverhalen van professionals die erin geslaagd zijn een vorm te vinden voor hun inhoud. Ook vertel ik over de ontwikkeling van mijn ondernemerschap en de verdieping van mijn eigen professionele identiteit. Je krijgt als lezer een boel concrete handreikingen om je eigen profiel te versterken.

Taai proces
De afgelopen tien jaar heb ik honderden coaches, consultants, interim-managers, therapeuten, trainers en andere procesbegeleiders mogen helpen bij het neerzetten van hun professionele identiteit. Grip krijgen op je professionele identiteit is een taai proces. Hoe vind je een vorm voor jouw inhoud? Hoe vind je de woorden die jouw lading dekken? Hoe breng je de lijnen in je leven bij elkaar? En hoe presenteer je dit allemaal?

Een groot verlangen
Je onderwerp – jezelf dus – is zo dichtbij en het verlangen naar het expliciet maken van de kern van je zaak is vaak zo groot dat er emotioneel veel op het spel staat. Om van de praktische, zakelijke vertaling van die kern nog maar niet te spreken. Maar als het lukt, is het de kroon op je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je maakt jezelf zichtbaar, je bent herkenbaar voor je doelgroep en je krijgt een natuurlijke aantrekkingskracht. Een professionele identiteit die staat.

Mijn eigen puzzel
Ikzelf ben lange tijd bezig geweest grip te krijgen op mijn professionele identiteit, zonder dat ik wist wat er aan de hand was, zonder dat ik wist dat het zo heette. Het was een pittige zoektocht. Deze tijd was nodig om mijn eigen puzzel te vertalen naar een herkenbaar persoonlijk profiel. Nu ben ik in staat onder woorden te brengen wat mij toen te doen stond: een concrete vorm vinden voor mijn inhoud en mezelf daarin zichtbaar maken.

Eindelijk focus
Toen mijn eigen kwartjes vielen, ik mijn eigen versnipperde boeltje strak trok en ik ineens de lijn zag in alles wat ik deed, dacht ik dat ik klaar was. Rond. Op de plaats van bestemming. Eindelijk focus. Maar dit bleek pas het begin: het grote ordenen kon beginnen. Mijn rode draad heb ik nu te pakken en ik breng de hele mikmak in kaart: de ervaringen die ik heb, de ideeën die in me borrelen, de initiatieven die ik neem, de feedback die ik krijg, mijn natuurlijke interesses, waar ik me graag voor inspan, wat mij moeiteloos afgaat, wat als vanzelf op mijn pad lijkt te komen, de mensen die ik leuk vind, de plekken waar ik graag kom. Dit heeft allemaal met elkaar te maken.

Voor jezelf, voor een ander
Geld verdienen met iets wat je graag doet, maakt een mens succesvol. Maar diepe voldoening ervaren in je werk omdat je jezelf erin kwijt kunt, dat voelt pas echt succesvol. En dat is niet voorbehouden aan enkele uitverkorenen. Ook jij kunt dat voor jezelf realiseren. Iedereen die erin slaagt zijn kwaliteiten tot volle bloei te laten komen in zijn werk, ziet er bijzonder uit in de ogen van anderen. Floreren maakt een mens aantrekkelijk. Als jij jouw kwaliteit, jouw talent, jouw gave in je werk kunt inzetten, kunt uitvergroten en je daarop kunt profileren, ben je er al.

Mijn nieuwe boek is door Van Duuren Management prachtig uitgegeven in hardcover, kleurendruk, met foto’s en leuke, speelse vormgeving binnenin – daarmee is het een echt kado geworden. Vanaf vandaag kun je het bestellen, via je lokale boekhandel natuurlijk, of via deze link. Ik hoor straks graag van je wat jou heeft geraakt en wat jij ermee kunt als het gaat om het neerzetten van jezelf in de wereld.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.