Werk om jezelf in te uiten

 in Persoonlijk profiel, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

“Mag ik zomaar opstaan en een verhaal vertellen? Mag ik hier voor dit publiek gaan staan? Mag ik een boek schrijven en dat de wereld in slingeren? Dit zijn vragen die je afremmen. Maar als je erop kunt vertrouwen dat je boodschap aankomt, kun je ongeremd gaan geven. Dan kun je helemaal jezelf zijn.”

Aan het woord is Kasper van der Meulen – leraar, ademcoach, professioneel spreker. Ongeremd kunnen geven: een goeie reden om te werken aan het vinden van een vorm voor je inhoud. Zodat je boodschap aankomt.

“Als ik spreek en er is contact tussen mij en mijn publiek, dan laat ik mezelf zien in mijn beste staat. De manier waarop ik voor de dag kom, is mijn beste vorm omdat dit is wat ik het allerliefste doe. De opdracht van het leven is uit te zoeken HOE je dit kunt doen.”

Het vinden van de juiste vorm voor je inhoud is het antwoord op de meeste vragen rond professionele identiteit en het neerzetten van jezelf in je werk. Het is de vorm die je de voldoening zal geven die je zoekt.

“Hoe meer de vorm die je vindt in dienst staat van je publiek, hoe doeltreffender, en hoe meer deze ook in dienst zal staan van jou als professional. Want een geschikte vorm zorgt ervoor dat jij jezelf kunt uiten.”

Een geschikte vorm stelt je in staat om wie jij bent tot uitdrukking te brengen in je werk. In hoeverre breng jij jezelf tot uitdrukking in wat je doet? En hoe zou je het aandeel hiervan kunnen vergroten?

Kasper is een van de professionals die ik heb geïnterviewd voor mijn nieuwe boek dat volgende week verschijnt bij Van Duuren Management. Dit boek helpt je bij het het vinden van een concrete vorm voor je inhoud en bij het versterken van je professionele identiteit. Zodat ook jij als ervaren coach of consultant straks gewoon rustig kunt vertellen waar je van bent – en je klant of opdrachtgever dat in één keer begrijpt.

Verlang je ernaar in je werk meer uitdrukking te geven aan wie jij bent? Weet je niet goed hoe je jouw professionele identiteit stevig neer kunt zetten? Staat de vorm die je nu hebt gevonden onvoldoende in dienst van je doelgroep? Een keertje sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.