Zo komt de waarde van je werk tot wasdom

 in Ondernemerschap, Persoonlijk profiel, Professioneel profiel, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

“Het is cruciaal te weten waar je wel van bent en waar je niet van bent. Wat van jou is en wat van een ander. Dit is een fundamentele voorspeller van grote persoonlijkheden: in staat zijn om vorm te geven aan je eigen inhoud.”

Aan het woord is Chris Boven, executive coach en consultant executive search. Hij vertelt over het moment waar veel professionals naar uitkijken: jouw ingrediënten hebben met elkaar hun vorm gevonden in je werk.

“Het frustreert als je inhoud niet wordt gehoord omdat deze nog niet de juiste vorm heeft. Zodra je inhoud de juiste vorm heeft gevonden – en die hoeft absoluut niet perfect te zijn – merk je dat meteen. Als je die bevestiging krijgt, dan ben je meestal in één keer klaar, want de ingrediënten had je al.”

Je vorm hoeft niet perfect te zijn om ermee aan de slag te gaan. Je vorm hoeft ook niet ‘af’ te zijn voordat je ermee naar buiten treedt. Zolang je midden in de praktijk bezig bent met waar jij van bent, zorg je ervoor dat je je vorm ontwikkelt en verfijnt – en daar mag je gerust de rest van je leven over doen.

“Dit is flow: als wat je doet, klopt en het deugt, dan verdient het wat het waard is. Dan mag je erop vertrouwen dat wat je doet waarde heeft en dat het tot wasdom komt. Dat is namelijk een natuurwet. Dan is de intentie er, de focus is er, de vorm is er. Als je je hoofd, hart en handen met elkaar verbindt en dat uitlijnt, heb je geen uithangbord nodig, en ook geen marketing. Alleen een heldere vorm om de vele vragen die op je afkomen te trechteren.”

Als je je professionele identiteit grondig en zorgvuldig opbouwt, heb je geen marketing nodig. Jouw taak is dus éérst het verbinden en daarna het uitlijnen van je hoofd, hart en handen.

Chris is een van de professionals die ik heb geïnterviewd voor mijn nieuwe boek dat in oktober verschijnt bij Van Duuren Management. Dit boek helpt je bij het vinden van een concrete vorm voor je inhoud en bij het versterken van je professionele identiteit. Zodat ook jij als ervaren coach of consultant straks gewoon rustig kunt vertellen waar je van bent – en je klant of opdrachtgever dat in één keer begrijpt.

Komt de waarde van jouw werk niet uit te verf? Is het lastig om je hoofd, hart en handen met elkaar uit te lijnen? Lukt het je niet om vorm te geven aan je inhoud? Een keertje sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.