Zo persoonlijk kan zakelijk zijn

 in Ondernemerschap, Persoonlijk profiel, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

“Ik zit al 25 jaar in het vak, ik heb hard gewerkt en veel bereikt. Ik ben goed in wat ik doe, mijn werk is inhoudelijk interessant, ik word teruggevraagd en klanten geven mijn naam door aan hun relaties. Als zelfstandig dienstverlener heb ik echt niets te klagen. Maar vanbinnen wringt er iets. Ik voel me onrustig.”

Marja (53, coach/adviseur) is in de loop der jaren een beetje weggedreven van wat haar ooit in beweging bracht. Vroeger had ze haar eigen praktijk, nu wordt ze in beslag genomen door interimklussen. Toen deed ze 1-op-1 begeleidingen, tegenwoordig werkt ze steeds vaker met teams, of voor afdelingen. En met al haar ervaring zit ze de ene keer in een commercieel bedrijf, dan weer in een goededoelenorganisatie en nu weer in een ziekenhuis.

Een groter netwerk, uitdagender klussen, meer omzet. Van buitenaf ziet het eruit als groei – maar het voelt niet als groei.

Professionele ontwikkeling: dat gebeurt gewoon. Zolang jij actief bezig blijft met mensen in organisaties, ben je je aan het ontwikkelen. Daar ontkom je niet aan.

Maar ontwikkeling voor wie? En waartoe?

Want natuurlijk zul je groeien in je vak. En uiteraard word je dan beter in wat je doet. En waarschijnlijk kom je zo verder op dat pad. Maar is dit in de juiste richting?

Dus: waarheen gaat die groei van jou? Waar kwam je ook alweer vandaan? En waar wilde je ook alweer naartoe? En is dat nog steeds wat je nu aan ’t doen bent?

Ongericht groeien is hetzelfde als verdwalen. Als je verdwaalt, raak je afgeleid. Afgeleid van waar jij je graag in wilt ontwikkelen. Want heel veel hoeft niet zo nodig. Omdat het jou niet zoveel brengt. Of ons niet zoveel over jou zegt. Je mogelijkheden zijn eindeloos en je tijd is beperkt. Dus op een gegeven moment is het tijd om te focussen.

Zo persoonlijk kan zakelijk zijn: wat heeft jouw werk met jou te maken?

Het antwoord op deze vraag is jouw focus. Het is de kern van jouw professionele identiteit. Het helpt je een vorm te vinden voor jouw inhoud. Dan bepaal jij de richting waarin je groeit.

(Mijn nieuwe boek vertelt je hoe)

Heb je hard gewerkt en veel bereikt, maar ontbreekt het je aan focus? Blijf je onrustig in de keuzes die je maakt in je werk? Is nog steeds niet helder waar jij van bent? Een keertje sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.