Grote stappen, niet snel thuis

 in Persoonlijk profiel, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

Niets is mooier dan iemand die samenvalt met wat-ie doet.

Jacqueline helpt dertigers te worden wie ze zijn. Ik sprak haar vorige week en ze weet wat er speelt bij mensen, ze kent hun wensen, en alles wat daarbij in de weg kan staan.

Wim ziet liefde als de bron van alles, dit inzicht heeft zijn leven veranderd. Hij is bezig een boek erover te schrijven en weet al op welke podia hij straks wil spreken.

Claudia heeft universele principes rond begrijpen-en-begrepen-worden vertaald naar een werkbare methode. Ze staat op het punt grote doorbraken in organisaties te begeleiden.

Prachtig. Gedreven. Alles in huis voor een overtuigend verhaal.

Maar sommige professionals zetten té grote stappen.

Je hebt het licht gezien. Je bent door een diep dal gegaan. Jij weet hoe het zit, want je hebt het zelf meegemaakt. Je hebt je erdoorheen geworsteld, je hebt alle gevoelens doorleefd, je hebt veel mensen gesproken. En nu wil je anderen helpen. Je bent niet de enige.

Jouw eigen ervaringen maken je geloofwaardig. Jij hebt recht van spreken – mooi meegenomen voor iedereen die verandering wil begeleiden.

Maar maak even pas op de plaats.

Een professional die vol is van het proces dat-ie heeft doorgemaakt, kent de intensiteit ervan én heeft het resultaat al ondervonden. Maar de doelgroep niet.

Je doelgroep worstelt met van alles. De mensen die je wilt aanspreken, verlangen naar van alles. Jouw enthousiasme over de weg die jij bent gegaan is niet de brug waarlangs je hen kunt bereiken.

Dus stop op tijd met praten. Bewaar je uitgebreide verhaal liever voor later.

Stel een vraag. Open een gesprek. En vooral: leef je in. Misschien vraagt er iemand om hulp en loopt-ie met je mee. Daarná kun je verder vertellen.

(Mijn nieuwe boek laat je zien hoe je een vorm vindt voor jouw inhoud, en hoe je daarover kunt vertellen)

Ben je vol van je werk en komt die drive die je voelt niet altijd goed over? Ligt de dienst die je levert dicht bij wie jij bent als mens? Vind je het lastig om je verhaal te vertellen? Een keertje sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.