Wat te zeggen als het stil is om je heen?

 in Ondernemerschap, Professionele identiteit, ZZP & Zichtbaarheid

Ineens stond de wereld stil. De straten leeg. De cafés gesloten. Agenda’s doorkruist. Vrienden op afstand. Voor het eerst in bijna tien jaar heb ik mijn maandelijkse blog-moment voorbij laten gaan. Niets te zeggen.

Uit mijn ritme geslingerd. Overweldigd. Een weeïg gevoel van gemis. Aan alle kanten ingehaald door de ironie van een goed georganiseerd leven. Wat denk ik wel niet? De bulderende lach van de maakbare wereld galmt in mijn oor. Niets te vertellen.

Hier een stille blik op het onderwerp waar ik al zoveel jaren over schrijf – hoe je wat je doet in lijn brengt met wie je bent, en hoe je daar op een overtuigende en ontspannen manier over kunt vertellen. Omdat je eindelijk weet wat je wilt zeggen.

Maar wat nu? Wat is er te zeggen als het zo stil is om je heen? Een glashelder verhaal?

Over wie jij bent en wat je doet. In een meervoudige wereld. Een meerlagig persoon. Complexe materie. Recht doen aan een leven, een loopbaan. Uitdrukking geven aan ervaringskennis. Met een eigen kleur, toon en stijl. En je daarbij thuisvoelen.

Eindelijk weten wat je wilt zeggen – en dat doen.

Maar hoe doe je dat in een stille wereld? Wie wil zichtbaar zijn terwijl hij zelf niet om zich heen kijkt? Wie wil gehoord worden terwijl hij zelf niet luistert? Hoe ga je met je dienst de markt op in een wereld die smeekt om minder, langzamer, dichterbij?

Ik denk aan dit: betekenis geven. Dichtbij jezelf. Vanaf die plek kijk je om je heen. Wat is voor jou van betekenis? Hoe kun jij van betekenis zijn? Wat ga je doen om de juiste mensen te geven wat je wilt geven? Niet iets doen omdat je het kúnt doen, maar omdat het betekenis heeft. Niet zomaar een betekenis, maar de betekenis die jij erin legt. Wat is voor jou van waarde? Wat daarvan wil je met anderen delen? Pak dat vast, en verlies het niet.

Het zijn onzekere tijden. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Ik wens je de moed om van betekenis te zijn, ook – en vooral – als de wereld straks weer gaat draaien.
_____

Een keer samen sparren over wat jij doet, wat daarvan van waarde is, voor jou, voor anderen, en hoe je dat over het voetlicht brengt? Ook in deze tijd kun je je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie. Zo’n sessie is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Reacties
 • Jet Sebus

  Mooi, Kiki, dank je wel!

  • Kiki Verbeek

   Alsjeblieft Jet, alle goeds!

 • Marcella Blok

  Dag Kiki,
  Wat een prachtige, mooi blog, dank je wel.
  Marcella

  • Kiki Verbeek

   Fijn Marcella, take care!

 • Inge Bongers

  Dag Kiki, dank voor je beschrijving van de situatie waar we allemaal in verkeren. De zaaddozen van de judaspenning deden me een moment denken aan een kapotte bril. Het zicht raakt in deze tijden soms wat vertroebeld. Juist nu bloeit de judaspenning, in witte en paarse wolken. Voor mij is dat altijd betekenisvol, maar nu des te meer omdat het ons herinnert aan de continuïteit van de natuur. De paradox is dat er dankzij de verwarring ruimte ontstaat om stil te staan. Je verhaal heeft dat nog weer eens verhelderd. Dank voor het delen van de stilte. Inge

 • Kiki Verbeek

  Mooi wat je schrijft over de judaspenning, inderdaad Inge!

 • Veronika

  Bedankt Kiki, het resoneert in mij. Ja wat heeft waarde voor mij daar ben ik nu weer meer bezig. Jouw verhaal bevestigt wat ik in mezelf voel. Waarde creëren voor jezelf en de ander, vanuit je hart en met respect voor de wereld, zo als ondernemer bezig te zijn is een mooie uitdaging in deze tijd.

  • Kiki Verbeek

   Zo is dat Veronika, een mooie uitdaging, alle goeds!

Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.