Haal niet alles eruit wat erin zit

 in Ondernemerschap, Professioneel profiel, Professionele identiteit

Brenda (48 jaar, zelfstandig organisatieadviseur) bevindt zich in de tweede helft van haar loopbaan, ze kan oogsten wat ze heeft gezaaid, maar dat lijkt nooit genoeg. Brenda heeft altijd honger en ze reageert op elke uitnodiging in haar inbox. Werkgroep. Lezing. Symposium. Studiereis. Zelfs een boek schrijven. Ze moet het allemaal doen.

Alles eruit halen wat erin zit. Die drive. Die ambitie. Je hebt maar één leven. Nu is het moment. Ontwikkel jezelf. Overal bij zijn. Alles lezen.

Gek wordt ze ervan.

Wie alles eruit haalt wat erin zit, loopt het risico te verdrinken, te verdwalen, te verzanden.

Er is zoveel wat je kúnt doen. Maar wat kies je om je tijd aan te besteden? Hoe maak je jezelf vrij van alles wat je moet? Neem jezelf eens als uitgangspunt. Zet je gedrevenheid in voor het realiseren van precies dat wat er voor jou toe doet: precies dát. Geef je werk een vorm die daarbij past – zowel inhoudelijk als praktisch. Op die manier kun je in de wereld zetten waar jij van bent. Wat weerhoudt je daarvan?

Haal niet alles eruit wat erin zit. Zonde van je tijd. Richt je liever op dat wat jij in de wereld wilt zetten. Zodat je ten minste dát uit jezelf haalt. Daar ga je voor staan. Daar verbind je je mee. En dat dan een vorm geven, midden in de wereld. Zodat je ermee kunt werken. Dat je zichtbaar bent. Dat je je expertise deelt. Dat je doet wat je te doen hebt.

Haal héél precies alleen dat eruit wat voor jou van belang is, wat waarde heeft, wat gezegd moet worden. Richt je daarop. Dat is je focus. Dat is je motor. Dat is je bron.

En dan blijkt het ineens wél genoeg: het werk dat je doet, waar je dat doet en met wie. Ook voor mensen als Brenda. Dan is dat wat het is, en is het goed. Rust. Focus. Voldoening.

Omdat jij je bezighoudt met waar jij van bent.

_______

Ben je een expert in je vakgebied, maar lukt het je niet om focus aan te brengen? Verdrink je in de verscheidenheid aan klussen? Wil je wel kiezen, maar doe je het niet? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie. Zo’n sessie is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. Ook deze maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.