Sta je elke dag klaar voor anderen?

 in Ondernemerschap, Professioneel profiel, Professionele identiteit

Angelique begeleidt groepen in een leiderschapsprogramma voor topmanagers en bestuurders. Het dagelijks leven is hectisch. Er staat veel op het spel. Er is weinig tijd voor bezinning. Lang in de auto. Veel aan de telefoon. Een veeleisende omgeving. Zowel voor de mensen met wie ze werkt als voor haarzelf.

De druk is hoog, maar Angelique valt samen met wat ze doet, ze krijgt erkenning voor haar werk en staat voor haar taak – elke dag weer. Dat scheelt.

Er elke dag staan als professioneel begeleider doet een flink appèl op wie je bent – en als je werkt als zelfstandig ondernemer is dat nog sterker het geval.

Alles komt uit jou. En alles valt of staat bij wat jij doet.

Een coach of consultant die succesvol is – zonder uitgewoond te raken – valt vaak op ingenieuze wijze samen met de eigen professionele rol. Die doet wat past. Die handelt volgens eigen waarden. Die begrijpt de doelgroep. Die voelt de omgeving aan. Die werkt weliswaar hard, maar niet krampachtig. Die handelt vanuit souplesse.

Dat gaat niet vanzelf: doen wat bij je past, begint bij weten wat past en jezelf daarin kenbaar maken.

Wat is jouw professionele identiteit en klopt deze bij wie je bent en wat je doet? Maak je helder waar jij van bent en kun je dat tot uitdrukking brengen in je dagelijkse praktijk?

Als je een ervaren trainer, coach, consultant bent die elke dag mensen begeleidt, doe dan de moeite om wat je doet in lijn te brengen met wie je bent. Dat is nodig voor de kwaliteit van je werk. Voor de duurzaamheid van je resultaten. Voor de effectiviteit van je interventies. En niet in de laatste plaats voor je eigen gezondheid en een goed gevoel over jezelf in je werk.
_______

Zit alles wat je nodig hebt ruimschoots in je, maar is dat te weinig zichtbaar voor je doelgroep? Krijg je je activiteiten niet uitgelijnd in een aansprekend profiel? Wil je meer werken vanuit souplesse? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie. Zo’n sessie is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. Ook deze maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

 

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.