Zoek je een vorm voor jouw inhoud?

 in Ondernemerschap, Persoonlijk profiel, Professionele identiteit

“Als je je eigen vorm wilt vinden, dan zul je opmerkzaam moeten zijn op waar jij van ‘aan’ gaat. Dán heb je iets te pakken wat echt over jezelf gaat. Vervolgens kijk je hoe je dat kunt uitvergroten of specifiek kunt maken.”

Aan het woord is Fenneke Voorsluis, transitiemanager, social designer, kunstenaar. Ze vertelt over hoe ze haar werk ervaart – en hoe ze vorm geeft aan wat ze te bieden heeft.

Het vinden van een vorm waarin je jouw inhoud in de wereld zet: het is de wens van de meeste coaches, consultants, interimmanagers met wie ik werk. Je eigen inhoud vormgeven vereist dat je naar binnen gaat voordat je naar buiten treedt. Zo kom je stap voor stap dichter bij een passende vorm: de juiste toon en stijl, op de juiste plek, met de juiste mensen.

“Ga niet te snel naar de vraag wat een ander aan jouw ideeën heeft. Denken in functionaliteit is een creativiteitskiller, dat mag je pas doen als je voor jezelf weet: dit gaat mij moeiteloos af, hier hoef ik niet over na te denken, ik doe het gewoon. Die moeiteloosheid is waar je creativiteit zit.”

Bijna niemand bereikt deze moeiteloosheid zonder moeite. Misschien is dit wel waar het zelfstandig ondernemerschap van zakelijk dienstverleners in de existentiële basis over gaat: (1) in je eigen onderhoud voorzien met (2) iets wat in de loop van je leven vanuit jezelf is ontstaan en (3) waarmee je midden in de wereld een doelgroep hebt weten te bereiken.

Een driedubbele klus, ga er maar aan staan!

“Je bent het meest van waarde als je kunt aanvoelen wat er in jouzelf leeft. Want dan kun je zeggen: dit niet en dit wel, want dit raakt, en dit niet, en zo moeten we verder. Dan wordt je vorm specifiek. Dán ben je nuttig voor de wereld.”

Fenneke is een van de mensen die ik heb geïnterviewd voor mijn nieuwe boek dat in oktober verschijnt bij Van Duuren Management. Dit boek helpt je bij het het vinden van een concrete vorm voor je inhoud en het versterken van je professionele identiteit. Zodat ook jij als ervaren coach of consultant straks gewoon rustig kunt vertellen waar je van bent – en je klant of opdrachtgever dat in één keer begrijpt.

Dit boek heb ik gemaakt voor mensen die met mensen werken en dat met hart en ziel doen. Voor procesbegeleiders die hoge kwaliteit leveren en hun professionaliteit stevig willen neerzetten. Voor een persoonlijk profiel dat jouw kleur draagt. Voor werk waarin je jouw toon, jouw stijl, jouw eigenheid tot uitdrukking brengt. Wordt vervolgd!

Ben jij op zoek naar een concrete vorm voor jouw inhoud? Of heb je die al gevonden en ben je bezig met uitlijnen? Een keertje sparren? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie (30 minuten, en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

www.glashelderverhaal.nl

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.