Succesvol ondernemer, en nog steeds zo kwetsbaar

 in Ondernemerschap, Professioneel profiel, Professionele identiteit

Sascha (43) is coach, en zoals zij zijn er zovelen – dat idee heeft ze. Klanten komen via via en haar praktijk loopt goed. Al jaren. Toch voelt ze zich kwetsbaar. Ze had gedacht dat het wel zou groeien: vertrouwen in haar eigen zaak. Maar het voelt wankel – nog steeds. Of is dat de aard van het ondernemerschap? Hoe verdragen anderen dit? Geen idee.

Hoe kan het dat een ondernemer met genoeg klanten en een mooie omzet zich toch zo kwetsbaar voelt? Want Sascha heeft het gevoel dat ze voortdurend in de wachtstand zit. Elke klant die bij haar aanklopt, lijkt een toevallige gebeurtenis. Elke opdrachtgever komt als een samenloop van omstandigheden op haar pad. Dat is hoe ze het ervaart.

Het verband tussen wat ze doet en wie ze ontmoet lijkt volstrekt willekeurig.

Sascha heeft een prima basis neergezet. Maar ze wil meer. Of liever gezegd: ze wil anders. Ze wil klanten die bij haar passen, ze wil niet meer voor iedereen inzetbaar zijn. Ze wil zich richten op de niche waar haar hart ligt. Maar hoe doe je dat?

Als je een onderneming wilt die past bij wat jij te bieden hebt, is het nodig helder te zijn in je gedachten over wat je in de wereld wilt zetten. Wat is de kern van jouw zaak? Zolang je dat niet helder hebt, zal dat wat je tot stand brengt niet in lijn zijn met wie je bent – en ook niet met de mogelijkheden die je in je hebt.

Hoe beter je afstemt op de kern van jouw zaak, hoe trouwer je bent aan jezelf. En hoe minder je het gevoel zult hebben dat wat op je afkomt toeval is, of willekeur.

Een glashelder verhaal over wie je bent en wat je doet, maakt de samenhang tussen alle onderdelen van je professionele leven expliciet. Je brengt eenheid in de veelheid. Een helder profiel helpt je bij het maken van keuzes en het ondernemen van actie in lijn met die keuzes. Op die manier realiseer je wat je voor ogen hebt in het werk dat je doet.

Verheldering van je denken geeft focus in je handelen. Dan komt het vertrouwen vanzelf.
_______

Zit jij al té lang in de wachtstand? Boek je genoeg successen, maar heb je weinig vertrouwen in de toekomst van je onderneming? Of heb je te weinig focus in je handelen? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonische Verhelderingssessie. Zo’n sessie is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. Ook deze maand geef ik er een paar weg.

Aanbevolen Berichten
Stel mij gerust een vraag

Voel je vrij je vraag of opmerking aan me voor te leggen, wellicht kan ik je helpen. Je krijgt spoedig reactie. Hartelijke groet, Kiki Verbeek

dit veld niet invullen s.v.p.